Gânduri pentru Anul Nou

Gânduri pentru Anul Nou

Ați observat că în izolare, în solitudine, gândurile noastre se modifică?

Cu cât suntem mai însingurați sau mai suferinzi, cu atât gândurile devin mai sumbre. Ni se pare că nimeni nu ne înțelege cu adevărat. Că prietenii au gânduri ascunse. Că familia ne-a uitat sau ne-a trădat. Că nimănui nu-i pasă cu adevărat de starea noastră de sănătate. Numai pesoanele iluminate, de genul pustnicilor, se simt în largul lor departe de lume. Dar acestea sunt ființe rare, noi oamenii de rând nu ne descurcăm decât în comunitate.

E greu să nutrești sentimente și emoții luminoase când rupi conexiunea cu ceilalți. Dar, reversul nu se aplică în mod obligatoriu. Dacă ai o familie numeroasă sau un cerc larg de prieteni și cunoștințe nu e musai să te lăfăi în pace și iubire. E o condiție necesară, dar nu suficientă. Din interacțiunile cu alți oameni se nasc invidia, frustrarea, ranchiuna și surorile lor nocive.

Dar nu pe ele vreau să pun accentul, ci pe recunoștință, mulțumire, admirație, loialitate, comunicare, acceptare a ceea ce vine către tine. Sunt forme de manifestare care preced, într-un fel, destinația finală – iubirea.

Concentrează-te pe jumătatea plină a paharului! Lasă deoparte dorințele nerealizate și uită-te la ceea ce ai, fie că e vorba de un acoperiș deasupra capului, un loc de muncă, un prieten pe care să îl suni, un vecin care să îți treacă pragul. Ai primit de sărbători cadou un laptop? Excelent! Ai primit doar o pereche de șosete sau o felie de cozonac! Minunat! Nu ți-a dat nimeni nimic? Nicio problemă, nu ești singurul… sunt nenumărate persoane care sunt singure de sărbători. Poți să fi recunoscător pentru că ai avut puterea să treci cu bine granița dintre ani! Anul viitor poate aduce vești noi ….

Când nutrești astfel de sentimente te simți mai ușor, mai împăcat cu tine, visezi frumos, ți se pare că viața e oarecum roz și tot ce îți propui poate fi realizat.

Un An Nou încărcat cu bucurie și multă iubire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *