Despre schimbare

Despre schimbare

Unele fenomene se petrec ciclic, altele au un punct de pornire și un sfârșit… Fiecare an ne oferă ocazia unui nou început. În fiecare clipă ne putem reinventa. Putem să ne oprim din a face un gest anume sau din a spune ceva care să rănească pe cineva.

A schimba un obicei nu e un lucru ușor. Pentru o persoană meticuloasă din fire e absolut normal să își aranjeze hainele frumos când ajunge acasă. Însă, pentru un adolescent neglijent, poate fi o provocare extrem de mare. El are tendința de a arunca hainele de stradă pe unde apucă ca să se repeadă să desfășoare activitățile pe care le are în minte. Nici nu își dă seama când când a ajuns în bucătărie să mănânce sau în fața calculatorului să se joace. Habar nu are ce s-a întâmplat cu hainele lui până când apare un părinte care îi atragă atenția. Ca urmare a nenumeratelor repetiții, la un moment dat, un nou obicei se instalează, hainele pe umeraș se așează … În anumite împrejurări obiceiul de a lăsa lucrurile în dezordine se statornicește … Asta nu înseamnă că trebuie să reziste pe viață.

Oricând identificăm ceva ce vrem să schimbăm putem demara procesul de dezvățare. Căci, da, orice învăț are și dezvăț, cum zice o vorbă din bătrâni.

Așadar, nu mai sta pe gânduri! La început de an e momentul potrivit să îți stabilești un scop nobil, fie că e vorba să schimbi un comportament indezirabil, fie să implementezi un obicei sănătos, fie să înveți ceva nou.

Fie ca 2024 să îți aducă o schimbare îmbucurătoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *