Fluturele

În școală am aflat că fluturele trăiește doar o zi, dar are timp suficient să învețe să zboare, să alerge din floare în floare bucurându-se de soare. Dar ce se întâmplă cu cel care se naște într-o zi ploioasă? Sau în zilele ploioase fluturii rămân în stadiul de cristalidă și își amână nașterea pentru o zi cu vreme mai prietenoasă? Puțin probabil!
Deși trăiesc atât de puțin, studiile indică faptul că fluturii au o istorie îndelungată pe pământ. Logevitatea unei specii nu este direct proporțională cu nivelul intelectual sau cu durata de viață a indivizilor din care e formată. Zeci de mii de specii de diiferite culori, forme și mărimi! Ce spectacol!
Cercetătorii au descoperit cu uimire faptul că etapele prin care trece fluturele până la maturitate nu au legătură între ele. Structura omizii care se hrănește cu frunze este radical diferită de cea a insectei care zboară și se hrănește cu nectarul florilor. Oamenii de știință nu își pot explica multe din aspectele care însoțec acestă transformare. În natură regăsim toate lecțiile de supravițuire de care avem nevoie, totul este să deschidem ochii și inima – să primim informația, fără să distrugem subiectul studiului.
Te provoc să ieși în grădina ta sau în grădina publică, pe orice spațiu verde și să cauți un fluture! Conștientizează că fluturii au fost tot timpul în jurul tău!
Nu contează dacă ești de la sat sau de la oraș, natura se adaptează, gingașele făpturi sunt pretutindeni.
Dacă un fluture poate să facă atât de multe într-un timp atât de scurt, cât de multe lucruri poți să faci tu în anii pe care îi ai la dispoziție?