Despre copilul interior

Despre copilul interior

Vindecarea copilului interior e un mesaj tot mai des promovat. La început nu i-am acordat atenție prea mare, dar el a tot revenit în calea mea până când l-am luat în seamă.

-Cine e copilul interior?

-Partea din tine care se simte și reacționează ca un copil.

-Dar eu nu sunt copil, sunt un adult.

-În fiecare adult există un copil care suferă.

-Dar nu simt nicio suferință.

-Uneori, secretele sunt secrete chiar și pentru noi. Habar nu avem de ele. O suferință poate să existe, fără să fii conștient de ea. Anii au trecut și tu ai acoperit-o cu multe pături.

-Atunci să rămână sub pătură!

-O rană nevindecată rămâne o rană, chiar dacă e bine bandajată! Trebuie să ajutăm pe copilul să iasă de sub pătură și să facă pace cu lumea. Atunci el se va vindeca cu adevărat. Va reuși să zburde liber, vesel, neîngrădit.

-Ce se poate întâmpla dacă îl las ascuns acolo? 

-Poate să îți saboteze viitorul.

-Cum?

-Prin stările de depresie sau anxietate! În fazele incipiente există doar puține urme în exterior, problemele pot trece neobservate. Lupta e internă, precum lupta sistemului  imunitar cu microoganismele. Nu poți fi fericit cât timp suferi, dacă ești rănit!

Și mai grav, fără să ne dăm seama, putem să transmitem copiilor noștri același tipar de viață.

Chiar dacă am avut părinți iubitori care să ne poarte de grijă și nu am avut abuzuri sau greutăți, toți am trecut prin situații dificile în relațiile cu prietenii sau cu adulții din jurul nostru și există riscul să avem probleme cu copilul interior. Uneori am trecut prin situații în care nu am știut să ne purtăm sau să reacționăm iar subconșientul a înregistrat momentul… acum, când subconșientul identifică situații similare, simțim teamă, frustrare, vinovăție, mânie, rușine sau  altele asemenea. Creierul nu face diferența între realitate și lumea imaginară.

E important să ne dăm seama de prezența conflictelor interioare, de programele care rulează pe pilot automat, să preluăm controlul asupra vieții noastre. Putem lucra cu copilul interior singuri, cu ajutorul cărților sau al materialelor de pe net sau apelând la ajutorul unui specialist, prin sesiuni individuale sau de grup.

Simplul fapt că ai aflat de existența copilului interior te va ajuta pe viitor să identifici mai ușor soluții pentru probleme cu care te-ai confruntat, uneori fără să le fi conștientizat, și care îți pot afecta în continuare viața.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *