Despre atingerea scopurilor

Despre atingerea scopurilor

Scrie ce îți dorești, planifică, programează, înfăptuiește miracole… internetul și librăriile sunt pline de cărți/articole/agende care ne învață cum să stabilim obiective și cum să ne planificăm viața în fiecare an… Coaching, auto-coaching, consiliere, NLP … piața abundă de variante!

Din dorința de a avea o viață mai bună, mai frumoasă sau mai împlinită, apare tendința de a achiziționa mai multe volume de planificare. Dacă le analizăm vom constata că unele subiecte se repetă, altele sunt unicat. Unele agende fac referire la realizările sau eșecurile din anul precedent, altele fac trimitere doar la viitor. Unele ne recomandă să descriem obiectivul final apoi pașii care trebuie parcurși, în altele ni se spune să detaliem obiectivul final dar să lăsăm universul să găsească calea cea mai potrivită să îl îndeplinească. Nu știu să vă spun care variantă este cea mai bună, dar vă asigur că dacă le veți completa pe toate, la un moment dat indicațiile se vor da cap în cap. Probabil că fiecare metodă a dat randament la un moment dat, că dacă n-ar fi nu s-ar povesti … dar fiecare om trebuie să aleagă varianta cu care rezonează, eventual să spicuiască din mai multe surse și să alcătuiască un algoritm propriu.

CE ÎMI DORESC CEL MAI MULT?

CE ÎMI ADUCE BUCURIE?

CARE E POTENȚIALUL MEU?

CE MĂ OBOSEȘTE SAU CE MĂ RELAXEAZĂ?

CE GÂNDURI LIMITATIVE AM?LA CE TREBUIE SĂ RENUNȚ?

CE MAI AM DE ÎNVĂȚAT?

CARE SUNT PRIORITĂȚILE ȘI CE POT SĂ AMÂN?

Sunt doar câteva dintre întrebările pe care putem să ni le adresăm.Pornind de la setul de valori care ne caracterizează, ținând cont de abilitățile personale, de aspirații și de obiective, lucrând individual, într-un grup sau sub îndrumarea unui coach/psiholog sau alt specialist, ne putem stabili un plan, pe un an sau pe un termen mai lung, ca să ne atingem scopul. Decât să ne lăsăm la voia întâmplării, cred că e mai bine să ne propunem obiective.

Uneori e util să ne facem un plan pentru ducerea la îndeplinire, alteori să ne bazăm pe intuiție, dar ideea e că trebuie să ACȚIONĂM. Dacă doar ne gândim la un scop anume, oricât ne-am concentra asupra acestuia, este foarte puțin probabil să vină cineva la ușă să ne ofere pe tavă rezultatul mult dorit.

De ce e bine să scriem?

Ca să ne asigurăm că știm încotro ne îndreptăm, că nu alergăm haotic de colo până dincolo, iar la final să fim rupți de oboseală și totuși să nu ne fi apropiat de scopul nostru, nici măcar cu un pas.

Hai să începem anul cu ÎNCREDERE și INSPIRAȚIE, să acționăm cu DETERMINARE și să avem RĂBDARE, ca să avem parte de MIRACOLELE pe care ni le dorim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *