Tratamentul potrivit

Tratamentul potrivit

O proaspătă mămică a descoperit o pată roșiatică pe talpa copilului care avea doar nouă zile. S-a alarmat și s-a dus de urgență la medic. Acesta a analizat cu atenție situația și a anunțat-o că e vorba de un hemangion care necesită o vizită la chirurg. Nu trebuia să se grăbească, urma să aștepte până când copilul împlinea nouă luni.
Mama a cautat pe internet remedii alternative pentru acel diagnostic și a ales să ungă punctulețul roșiatic cu o soluție pe bază de plante, Bitter Suedez. A făcut așa cum scria pe site și, în 6 săptămâni, piciorul copiluului era curat, spre surpriza medicului pediatru.
În anul următor femeia a descoperit o gâlmă la subțioară. Inițial a crezut că trece de la sine, mai apoi că este o bulă de grăsime, dar când a remarcat că gâlma continua să crească s-a impacientat. A făcut analize peste analize și, în final, doctorii au spus că nu există tratament. I s-a recomandat o intervenție chirurgicală, dar femeia a decis să încerce și de astă dată remedii alternative.
A vizitat medicul homeopat, a urmat 6 luni de tratament, dar gâlma și-a văzut de treaba ei și sporit de la o lună la alta. Tânăra mămică a mers la un alt vraci, a pus tot felul de capalasme. În paralel, a vizitat un nutriționist, a eliminat alimentele cu gluten, zahărul și alte bombe alimentare, a trecut pe salată de varză și morcovi precum un iepuraș, dar, după alte 3 luni a redescoperit că gâlma era mai mare decât o nucă.
La insistențele familiei și ale medicilor, femeia a decis să se opereze. Operația a decurs fără complicații. Gâlma a devenit istorie, iar tânăra mamă a trăit mult și bine să își vadă copilul la facultate.

***

În timp ce unele persoane consideră că antibioticul sau chirgia sunt o normalitate a lumii moderne și apelează la ele fără teamă, alte persoane le refuză cu vehemență și aleg să trăiască bazându-se doar pe forța naturii, așa cum se proceda în urmă cu câteva mii de ani.
Cine greșeste și cine are dreptate? Adepții fiecărei idei vor aduce argumente și dovezi care să le confirme opinia, iar exemplele sunt dintre cele mai variate.
Viața ne poate fi pusă în pericol și dacă facem ceva anume, dar și dacă nu facem.
E greu de decis când trebuie să urmăm un tratament alopat sau să facem o operație și când e mai bine să apelăm la puterea vindecătoare a plantelor, prin ceaiuri, prin comprese, sau hrănindu-ne într-un fel anume.
Oamenii din diverse medii afirmă că este mai bine să te vindeci prin metode noninvazive sau minim invazive, dar când vine vorba de viață și de moarte, majoritatea apelează la medici și la metodele științifice.
Nu te lăsa copleșit de ideile anturajului tău, indiferent de situație – caută soluțiile cu mintea deschisă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *