Norii și gândirea pozitivă

Norii și gândirea pozitivă

Auzim tot mai des că trebuie să gândim pozitiv, că putem modela realitatea din jurul nostru. Suntem sfătuiți să nu ne speriem de advesitățile vieții. Dar, unde se termină gândirea pozitivă și unde începe gestionarea riscurilor care ne pasc în mod real?
Își dorește cineva tornade și furtuni dezastruoase? Nu îmi vine a crede … și totuși ele se petrec din când în când. Oare dacă toți oamenii ar gândi pozitiv acestea nu ar mai avea loc?
În vreme ce un șofer începător și-ar dori să călătorească pe un carosabil uscat, fermierul care are teren agricol în zonă își dorește ca ploaia să îi ude câmpul.
Cel care recoltează grâul dorește vreme senină, în timp ce acela care are porumb dorește ploaie ca să sporească recolta. E limpede că, în ciuda faptului că toți gândesc pozitiv , nu vor avea toți ceea ce doresc. E imposibil ca ploaia să ocolească șoseaua și să ude doar terenul agricol al producătorului de porumb.
Exact ca în exemplul de mai sus, de multe ori dorințele sau nevoiele oamenilor sunt contradictorii, ceea ce face imposibilă îndeplinirea tuturor dorințelor în același timp.
Când deasupra noastră se adună norii negri, faptul că gândim poziv ne va ajuta să nu ne ude ploaia? Puțin probabil!

Cu toate acestea, un om înțelept va căuta soluții pentru cazul în care află că se strâng nori de ploaie. Fie modifică data călătoriei, fie își ia o umbrelă, fie … E posibil ca unii oameni să nu se pregătească și, prin jocul hazardului, să scape neudați.
Țăranul care se pregătește să treiere grâul poate să intre mai repede în lan dacă are combina la dispoziție sau … să se roage.

Uneori chiar dacă știm ce ne așteaptă suntem nepunticioși, rămânem la cheremul forțelor naturii.

În mod similar se petrec faptele și pe alte paliere ale vieții. Gândind numai lucruri bune crește probabilitatea de a atrage mai puține probleme în viețile noastre, dar viața niciunui om nu este o înlănțuire de momente sublime. E imposibil să treci din succes în succes.
Din când în când vom avea de înfruntat tot felul de obstacole. Acestea sunt lecțiile de viață, de ele nu putem scăpa, dar gândirea pozivită ne va ajuta să atragem resursele și oamenii care să ne ajute să le depășim cu bine.

Depinde de atitudinea noastră dacă vom suferi mai mult sau mai puțin, dacă ne vom petrece zilele plângându-ne de problemele cu care ne-am confruntat sau bucurându-ne că am reușit să trecem peste acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *