Importanța detaliilor

Importanța detaliilor

V-ați oprit vreo clipă să reflectați cum reacționați când primiți din partea celorlalți foarte multe detalii cu privire la un produs sau o acțiune pe care trebuie să o intreprindeți?


Ce medici preferați? Cei care vă povestesc în detaliu ce se întâmplă în corpul vostru, de la factorul declanșator până la suferința pe care o resimțiți sau pe cei care nu zic nimic, consemnează în fișă observațiile și vă dau direct rețeta?


Din ce categorie de pacienți faceți parte? Dintre cei care se simt mai confortabil afând ce boală au și cum îi va ajuta tratamentul, sau dintre cei care se sperie auzind despre un proces complicat care se desfășoră în interiorul propriului corp? Fiecare va căuta medicul care să răspundă nevoilor lui. Dacă reteța e bună, mai contează explicațiile? Pentru unii da, funcționează ca un placebo.


În mod inconștient, îi căutăm pe cei care sunt asemănători cu noi.
Cei care au o fire extrovertită întâmpină mari dificultăți în a ascuta cu atenție toate amănuntele legate de succesiunea etapelor care trebuie parcurse pentru a ajunge la rezultatul dorit și se întâmplă adesea să facă greșeli elementare. Cei cu o minte analitică, analizează foarte mult toate detaliile și riscă să rămână cu treaba neterminată.


Când avem de făcut ceva cu o miză importantă (din punct de vedere al costurilor sau al complexității) este bine să lucrăm alături de o persoană care are trăsături diferite de ale noastre. Astfel, ne asigurăm că terminăm treaba bine și la timp.

Atenție, dacă celălalt are o fire opusă de a noastră, în loc să fim complementari, să închegăm o echipă, vom fi ca polii unui magnet care se resping.


Dar nu vă speriați! Cu ajutorul experienței și al intuiției putem să construim echipe de succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *