Obstacolul din drum

                                          Obstacolul din drum 

Intr- zi, in vremuri demult trecute, un rege a cerut slujitorilor sai sa puna pe unul din drumurile din regat un bolovan mare. Apoi regele s-a ascuns dupa un deal sa vada daca cineva va da la o parte acel mare si greu bolovan. Si au trecut pe acolo unii curteni de ai regelui, au trecut si unii comercianti forte bogati si pur si simplu au ocolit locul. Multi l-au invinuit pe rege ca nu are grija de drumuri, dar nimeni nu a facut nimic.

Apoi a venit si un taran care transporta o incarcatura cu legume. Apropiindu-se de loc, taranul a lasat jos greutatea si a incercat sa mute din loc bolovanul. Dupa ce a depus mult efort pentru a impinge si a misca bolovanul, in sfarsit a reusit sa il dea la o parte din drum. Pe jos, in locul in care a fost acel pietroi mare, taranul observa o punguta. A luat punguta de jos, a deschis-o si in ea a vazut mai multe monede de aur si o nota a regelui pe care era scris ca aurul va fi a celui care va da bolovanul la o parte din drum.

Astfel, taranul a avut ocazia sa invete o lectie pe care multi nu si-au insusit-o: “fiecare obstacol este o oportunitate de progresa si de a evolua”.

de: autor necunoscut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>